[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Hero” _builder_version=”4.19.4″ background_color=”#084666″ background_image=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Accountant-beroep-analyse.jpg” background_blend=”multiply” custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”27px|0px|27px|0px|false|false” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”||||||||” text_font_size=”20px” text_line_height=”1.8em” header_font=”Open Sans|800|||||||” header_font_size=”60px” header_line_height=”1.3em” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”dark” max_width=”600px” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|100px||” custom_margin_phone=”|30px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” header_font_size_tablet=”50px” header_font_size_phone=”40px” header_font_size_last_edited=”on|phone” header_line_height_tablet=”” header_line_height_phone=”” header_line_height_last_edited=”on|desktop” global_colors_info=”{}”]

Accountant beroep uitleg

Wat is een accountant en welke werkzaamheden voert diegene uit? In dit artikel werpen wij een licht op het vakgebied accountancy en het beroep van accountants.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Blog” _builder_version=”4.16″ background_color=”#f6f8fa” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ custom_padding=”||0px|||” locked=”off” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ header_font=”||||||||” header_2_font=”||||||||” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”Montserrat|700||on|||||” header_4_text_color=”#a2aab2″ header_4_font_size=”15px” header_4_letter_spacing=”2px” header_4_line_height=”1.6em” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_last_edited=”off|desktop” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Kennisartikel over accountants

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]Accounting.nl » Kennisbank » Accountant[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Wat is een accountant?

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Een accountant is iemand die verantwoordelijk is voor het opstellen en controleren van financiële verslagen, zoals jaarrekeningen en belastingaangiften. Accountants kunnen werken bij accountantskantoren of in dienst zijn van een bedrijf of organisatie. Ze helpen bij het beheren van de financiën van een bedrijf en geven advies over financiële zaken.

Ook kunnen ze helpen bij het identificeren van problemen en het vinden van oplossingen voor financiële uitdagingen. Sommige accountants zijn gespecialiseerd in specifieke gebieden, zoals belastingen, audits of managementaccounting.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Wat zijn de werkzaamheden van een accountant?

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

De werkzaamheden van een accountant kunnen variëren afhankelijk van de specifieke rol of het werkveld waarin ze werkzaam zijn. Algemeen gezien zijn de werkzaamheden van een accountant het volgende:

• Het opstellen en controleren van financiële verslagen, zoals jaarrekeningen en belastingaangiften;
  • Het verzamelen en beoordelen van financiële informatie van een bedrijf of organisatie;
  • Het geven van advies over financiële zaken, zoals het beheren van kasstroom en het maken van investeringen;
  • Het identificeren van problemen en het ontwikkelen van oplossingen voor financiële uitdagingen;
  • Het bijhouden van de boekhouding en het zorgen dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving;
  • Het werken met andere afdelingen van een bedrijf of organisatie om financiële doelstellingen te bereiken;
  • Het bijhouden van kennis over veranderingen in wet- en regelgeving en hoe deze van invloed kunnen zijn op de financiële situatie van een bedrijf.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Accountant-beroep-uitleg.jpg” _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” alt=”Accountant beroep uitleg” title_text=”Accountant beroep uitleg” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Voordelen van werken in de accountancybranche

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Er zijn tal van voordelen aan het werken in de accountancybranche, zoals uitdagende werkzaamheden, stabiele carrièremogelijkheden, de mogelijkheid om in verschillende sectoren te werken, een hoge opleiding en goede salarismogelijkheden. Accountants kunnen ook verschillende werktijden hebben, zoals fulltime, parttime of freelance. Ze zijn verantwoordelijk voor het opstellen en controleren van financiële verslagen en het geven van advies over financiële zaken.

Er zijn nog meer voordelen aan het werken in de accountancybranche, zoals de kans om te werken in een internationaal omgeving. Veel bedrijven en organisaties hebben vestigingen in verschillende landen en het kan interessant zijn om te werken voor een van deze organisaties in het buitenland.

Ook biedt de accountancybranche goede doorgroeimogelijkheden, zowel op het gebied van functie als op het gebied van opleiding. Accountants kunnen zich blijven ontwikkelen en specialiseren in bepaalde gebieden van de financiële sector, wat kan leiden tot interessantere en uitdagender werkzaamheden.

Daarnaast kan het werken in de accountancybranche leiden tot een goede work-life balance. Hoewel het werk soms druk kan zijn, vooral rond belangrijke deadlines, biedt het werken bij een accountantskantoor vaak goede werktijden en voldoende vakantiedagen om te ontspannen en te genieten van je vrije tijd.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

De vaardigheden van een goede accountant

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Een goede accountant heeft een aantal belangrijke vaardigheden die essentieel zijn voor het uitvoeren van hun werk. Zo moeten ze goed kunnen rekenen en analytisch denken, zodat ze financiële verslagen kunnen opstellen en controleren en advies kunnen geven over financiële zaken.

Ze moeten ook goed kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, om duidelijk te kunnen uitleggen wat hun bevindingen zijn en om te kunnen werken met andere mensen in het bedrijf of de organisatie waarvoor ze werken. Daarnaast dienen ze goed kunnen plannen en organiseren, zodat ze hun werk efficiënt en effectief kunnen uitvoeren en deadlines kunnen halen.

Tevens moeten ze voldoende kennis hebben van de wet- en regelgeving op het gebied van financiën en belastingen, om ervoor te zorgen dat ze de juiste informatie verstrekken en dat ze op de hoogte zijn van eventuele wijzigingen in de wetgeving.

Al met al zijn de vaardigheden van een goede accountant veelomvattend en belangrijk om ervoor te zorgen dat ze hun werk goed kunnen uitvoeren en nuttig advies kunnen geven.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Doorgroeimogelijkheden binnen accountancy

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Er zijn diverse doorgroeimogelijkheden binnen de accountancybranche, afhankelijk van de specifieke rol en het werkveld waarin je werkt. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien van junior accountant naar senior accountant of van medewerker bij een accountantskantoor naar manager. Je kunt ook overwegen om je te specialiseren in een bepaald gebied van de accountancy, zoals belastingzaken of financiële planning. Dit kan leiden tot interessantere werkzaamheden en kan ook leiden tot een hogere salaris.

Alsmede kun je doorgroeien door het behalen van een hoger opleidingsniveau, zoals het behalen van een masterdiploma in de accountancy of het behalen van een professioneel certificaat, zoals een Certified Public Accountant (CPA) in de Verenigde Staten of een Chartered Accountant (CA) in het Verenigd Koninkrijk. Dit kan leiden tot betere carrièremogelijkheden en een hogere status in de werkgelegenheid.

Kortom, de accountancybranche biedt goede doorgroeimogelijkheden, zowel op het gebied van functie als op het gebied van opleiding. Als je geïnteresseerd bent in financiën en cijfers en je wilt je carrière in de accountancy verder ontwikkelen, zijn er tal van opties om te overwegen.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Accountancy-als-beroep.jpg” _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” alt=”Accountancy als beroep” title_text=”Accountancy als beroep” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Is het beroep accountant toekomstbestendig?

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″]

Het beroep accountant is over het algemeen toekomstbestendig. Hoewel de manier waarop financiële zaken worden gedaan en de technologie die wordt gebruikt om dit te doen, zich voortdurend blijven ontwikkelen, zullen financiële verslagen en advies over financiële zaken altijd nodig zijn. Accountants zullen dus altijd nodig zijn om deze taken uit te voeren.

Er zijn wel bepaalde ontwikkelingen die de werkzaamheden van accountants in de toekomst kunnen beïnvloeden. Zo kan de toenemende automatisering van bepaalde taken ervoor zorgen dat sommige taken die momenteel door accountants worden uitgevoerd, in de toekomst door software worden overgenomen. Dit kan betekenen dat sommige taken die momenteel worden uitgevoerd door accountants, in de toekomst door andere medewerkers worden uitgevoerd.

Aan de andere kant kan de toenemende automatisering ook leiden tot een toenemende vraag naar accountants die bekend zijn met de nieuwste technologieën en die in staat zijn om deze te gebruiken in hun werk. Het is dus belangrijk voor accountants om zichzelf bij te blijven scholen en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en financiën.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]