Steeds meer zzp’ers doen zelf boekhouding

Boekhouden Nieuws
2 Min Read

De boekhouding is een belangrijke taak voor iedere zzp’er. Het is verplicht om een boekhouding bij te houden, en deze is nodig om inzicht te krijgen in de financiële situatie van je bedrijf. In het verleden was het bijhouden van een boekhouding een ingewikkelde en tijdrovende taak, maar dankzij de komst van moderne boekhoudsoftware is het voor zzp’ers steeds eenvoudiger geworden om zelf hun boekhouding te doen.

Uit onderzoek van Boekhouder.nl blijkt dat inmiddels bijna de helft van de zzp’ers (49,5%) de boekhouding zelf doet. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar. De belangrijkste reden hiervoor is de toegenomen beschikbaarheid van gebruiksvriendelijke boekhoud-apps. Deze apps maken het mogelijk om facturen te maken, btw-aangiften te doen en de balans op te maken, allemaal met een paar klikken.

Toch waarschuwt Boekhouder.nl startende zzp’ers voor het risico op fouten. Als je niet goed op de hoogte bent van de boekhoudregels, kun je boetes of gemiste fiscale voordelen oplopen. Daarom is het voor startende zzp’ers aan te raden om in elk geval eenmalig advies in te winnen bij een boekhouder. Een boekhouder kan je helpen om je boekhouding op de juiste manier te voeren en om te profiteren van de belastingvoordelen waar je recht op hebt.

Boekhouden voor zzp’ers is steeds eenvoudiger geworden, maar het is nog steeds belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s. Startende zzp’ers doen er goed aan om zich goed voor te bereiden voordat ze beginnen met het zelf doen van hun boekhouding.

Share This Article