[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Hero” _builder_version=”4.19.4″ background_color=”#084666″ background_image=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Geautomatiseerd-boekhouden-stappenplan.jpg” background_blend=”multiply” custom_padding=”|||” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” alt=”Geautomatiseerd boekhouden stappenplan” title_text=”Geautomatiseerd boekhouden stappenplan” sticky_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”27px|0px|27px|0px|false|false” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”||||||||” text_font_size=”20px” text_line_height=”1.8em” header_font=”Open Sans|800|||||||” header_font_size=”60px” header_line_height=”1.3em” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”dark” max_width=”600px” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|100px||” custom_margin_phone=”|30px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” header_font_size_tablet=”50px” header_font_size_phone=”40px” header_font_size_last_edited=”on|phone” header_line_height_tablet=”” header_line_height_phone=”” header_line_height_last_edited=”on|desktop” global_colors_info=”{}”]

Automatisering boekhouding

Wil je meer leren over de automatisering van boekhouding? In dit kennisartikel stippen wij de voordelen en de kansen aan omtrent een geautomatiseerde boekhouding.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Blog” _builder_version=”4.16″ background_color=”#f6f8fa” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ custom_padding=”||0px|||” locked=”off” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ header_font=”||||||||” header_2_font=”||||||||” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”Montserrat|700||on|||||” header_4_text_color=”#a2aab2″ header_4_font_size=”15px” header_4_letter_spacing=”2px” header_4_line_height=”1.6em” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_last_edited=”off|desktop” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Kennisartikel automatisering boekhouding

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]Accounting.nl » Kennisbank » Automatisering boekhouding[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Wat is geautomatiseerd boekhouden?

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Geautomatiseerd boekhouden is het gebruik van software of een computerprogramma om de financiële administratie van een bedrijf te verwerken.

Het doel van geautomatiseerd boekhouden is om de boekhoudkundige processen te vereenvoudigen en te versnellen en om fouten te verminderen. Bij geautomatiseerd boekhouden worden gegevens over inkomsten, uitgaven, inkopen en verkopen automatisch geregistreerd en verwerkt. Dit maakt het mogelijk om real-time inzicht te krijgen in de financiële positie van het bedrijf en om snel financiële rapporten te genereren.

Geautomatiseerd boekhouden kan ook helpen om compliance met boekhoudkundige wet- en regelgeving te vergemakkelijken.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Voordelen automatisering van boekhouding

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Er zijn diverse voordelen aan het automatiseren van de boekhouding. Onderstaand beschrijven wij 5 van deze voordelen omtrent geautomatiseerd boekhouden.

Voordeel 1: Tijdsbesparing
Door het automatiseren van de boekhouding hoeft er niet meer handmatig geboekt te worden. Dit scheelt veel tijd en moeite.

Voordeel 2: Het vermindert fouten
Door de automatisering van de boekhouding worden fouten die ontstaan door menselijke fouten (bijvoorbeeld het verkeerd invoeren van cijfers) sterk verminderd.

Voordeel 3: Het geeft real-time inzicht
Met geautomatiseerd boekhouden heb je altijd real-time inzicht in de financiële positie van het bedrijf. Dit maakt het makkelijker om snel te reageren op veranderende omstandigheden.

Voordeel 4: Meer flexibiliteit
Met geautomatiseerd boekhouden kun je op ieder moment en op iedere plaats toegang hebben tot uw financiële gegevens. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit huis werken of onderweg inzicht krijgen in de financiële situatie van het bedrijf.

Voordeel 5: Het helpt bij compliance
Door het automatiseren van de boekhouding kan je eenvoudig voldoen aan wettelijke verplichtingen op het gebied van boekhouding en belastingen.

Kortom, het automatiseren van de boekhouding kan helpen om tijd te besparen, fouten te verminderen, real-time inzicht te krijgen, meer flexibiliteit te bieden en te voldoen aan wettelijke verplichtingen.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Automatische-boekhouding.jpg” alt=”Automatische boekhouding” title_text=”Automatische boekhouding” _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Automatisch boekhouden met software

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Automatisch boekhouden met software kan een uitkomst bieden voor bedrijven die op zoek zijn naar een efficiëntere manier om hun boekhouding te verwerken.

In plaats van handmatige boekhoudtaken te moeten uitvoeren, kunnen ze gebruik maken van software om dit proces te automatiseren.

Er zijn verschillende softwareopties beschikbaar, elk met hun eigen unieke set aan functies en voordelen. Door gebruik te maken van automatisch boekhoudsoftware, kunnen bedrijven tijd en moeite besparen en gemakkelijker toegang krijgen tot relevante financiële gegevens voor het nemen van zakelijke beslissingen.

Het kan ook helpen om fouten in de boekhouding te verminderen en de nauwkeurigheid van financiële rapporten te verbeteren.

[/et_pb_text][et_pb_button button_url=”/boekhoudprogrammas-vergelijken/#vergelijker” button_text=”Software vergelijken” _builder_version=”4.19.4″ custom_button=”on” button_text_size=”17px” button_bg_color=”#12eaa6″ button_border_width=”0px” button_border_radius=”0px” button_letter_spacing=”2px” button_font=”Open Sans|700||on|||||” button_icon=”E||divi||400″ background_layout=”dark” custom_margin=”||||true” custom_padding=”16px|32px|16px|32px|true|true” button_letter_spacing_hover=”2px” button_bg_color_hover=”#00e2c4″ locked=”off” global_colors_info=”{}” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”2px” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”on” button_bg_color__hover=”#00e2c4″ button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_button][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Aandachtspunten geautomatiseerde boekhouding

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Automatisch boekhouden met software kan gelinkt worden aan een aantal aandachtspunten. Deze punten van aandacht stippen wij in het kort aan.

Ten eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle financiële transacties correct worden ingevoerd in het systeem. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het importeren van bankafschriften en creditcardtransacties of door handmatig transacties in te voeren. Verkeerd ingevoerde transacties kunnen leiden tot fouten in de boekhouding en onnauwkeurige financiële rapporten.

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de software is geïntegreerd met andere zakelijke tools die het bedrijf gebruikt, zoals facturatie- en projectmanagementsoftware. Dit kan het boekhoudproces verder vereenvoudigen en helpen om fouten te voorkomen.

Tot slot is het belangrijk om regelmatig financiële rapporten te genereren en deze te analyseren om inzicht te krijgen in de financiële prestaties van het bedrijf. Dit kan helpen om beter geïnformeerde zakelijke beslissingen te nemen en problemen op te sporen voordat deze uit de hand lopen.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Tips over automatisering van boekhouding

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Onze finance specialisten delen 5 tips met jou die verband houden met het opzetten en het waarborgen van een goede geautomatiseerde boekhouding.

Tip 1: Begin op tijd met automatiseren: Het is beter om te beginnen met automatiseren van de boekhouding op het moment dat het bedrijf opstart, in plaats van wanneer het al groter is geworden. Dit zorgt ervoor dat de boekhouding vanaf het begin gestructureerd is en het maakt het gemakkelijker om over te stappen op automatisering.

Tip 2: Kies de juiste software: Er zijn verschillende softwareopties voor automatisering van de boekhouding op de markt. Het is belangrijk om te kiezen voor software die aan de behoeften van het bedrijf voldoet en gemakkelijk te gebruiken is.

Tip 3: Zorg voor voldoende opleiding: Voordat het bedrijf overgaat op automatisering van de boekhouding, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle medewerkers voldoende opgeleid zijn om de software te gebruiken. Dit kan helpen om fouten te voorkomen en het gebruik van de software te optimaliseren.

Tip 4: Maak regelmatig backups: Het is belangrijk om regelmatig backups te maken van de boekhoudgegevens om te voorkomen dat deze verloren gaan bij eventuele storingen of problemen met de software.

Tip 5: Analyseer financiële rapporten: Door regelmatig financiële rapporten te genereren en te analyseren, krijgt het bedrijf inzicht in de financiële prestaties en kan het beter geïnformeerde zakelijke beslissingen nemen.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Boekhouding-automatisering.jpg” alt=”Boekhouding automatisering” title_text=”Boekhouding automatisering” _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Alternatieven voor geautomatiseerd boekhouden

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Er zijn verschillende alternatieven voor geautomatiseerd boekhouden, zoals handmatige boekhouding, het inschakelen van een boekhoudbureau, het gebruik van cloud-based boekhoudsoftware of het gebruik van boekhoudapplicaties.

Handmatige boekhouding kan een goede optie zijn voor kleine bedrijven met weinig financiële transacties. Boekhoudbureaus verwerken de boekhouding voor het bedrijf en leveren regelmatig financiële rapporten aan.

Cloud-based boekhoudsoftware wordt via het internet gebruikt en de gegevens worden op een externe server opgeslagen, wat gemakkelijk toegang tot de boekhoudgegevens op elk apparaat mogelijk maakt. Boekhoudapplicaties zijn eenvoudig te gebruiken en bieden basisfuncties voor automatisering van de boekhouding op smartphones en tablets.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]