Curator Wirecard klaagt EY aan

Nieuws Schandalen
1 Min Read

De curator van het failliete Duitse betalingsverwerker Wirecard heeft een rechtszaak aangespannen tegen accountantskantoor EY. De curator beschuldigt EY van nalatigheid bij het controleren van de jaarrekeningen van Wirecard. De curator eist een schadevergoeding van €1,5 miljard.

De aanklacht van de curator heeft betrekking op de controles op de jaarrekeningen van 2015 tot en met 2019. De curator stelt dat EY “herhaaldelijk, ernstig en opzettelijk zijn contractuele en wettelijke verplichtingen als accountant heeft geschonden”.

Volgens de curator had EY de boekhoudkundige onregelmatigheden bij Wirecard moeten ontdekken. Als dat was gebeurd, had het faillissement van Wirecard kunnen worden voorkomen.

Wirecard begon in 1999 met het verwerken van creditcardbetalingen en groeide uit tot een van de meest waardevolle bedrijven op de beurs in Frankfurt. In 2020 werd echter bekend dat Wirecard bijna €2 miljard aan banktegoeden op de balans had verduisterd. Het bedrijf ging failliet. EY heeft nog niet gereageerd op de aanklacht van de curator.

Share This Article