DWS krijgt boete van $25 miljoen voor ESG-misleiding

ESG
2 Min Read

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft DWS Investment Management Americas Inc. (DWS) een boete van $25 miljoen opgelegd voor het maken van misleidende uitspraken over zijn Environmental, Social, and Governance (ESG) investeringsproces en voor het niet naleven van de anti-witwasregelgeving.

ESG-misleiding

In de eerste zaak vond de SEC dat DWS materieel misleidende uitspraken had gedaan over de manier waarop het ESG-factoren integreerde in zijn onderzoek en beleggingsaanbevelingen voor ESG-geïntegreerde producten. DWS had zichzelf gepositioneerd als een leider in ESG en had beleggers de indruk gegeven dat het strenge ESG-integratiebeleid had. De SEC ontdekte echter dat DWS dit beleid niet volledig had geïmplementeerd en dat het niet altijd ESG-factoren had meegewogen bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Daarnaast vond de SEC dat DWS had gefaald in het opzetten van een adequaat anti-witwasprogramma (AML) voor de beleggingsfondsen die het adviseerde

DWS betaalt boete

DWS heeft de boete van $25 miljoen zonder voorbehoud betaald. Het bedrijf heeft ook beloofd om zijn ESG-integratiebeleid te herzien en zijn anti-witwasprogramma te verbeteren.

Gurbir S. Grewal, directeur van de Enforcement Division van de SEC, zei: “De SEC neemt misleidende uitspraken inzake ESG zeer serieus. In deze zaak heeft DIMA beleggers misleid over haar ESG-praktijken. Dit is onaanvaardbaar, en we zullen bedrijven die dergelijke praktijken hanteren aanpakken.

De boete van $25 miljoen voor DWS is een waarschuwing voor andere beleggingsondernemingen dat de SEC ESG-misleiding zeer serieus neemt.

Share This Article