[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Hero” _builder_version=”4.19.4″ background_color=”#084666″ background_image=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Tips-en-uitleg-online-boekhouden.jpg” background_blend=”multiply” custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” custom_padding=”27px|0px|27px|0px|false|false” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”||||||||” text_font_size=”20px” text_line_height=”1.8em” header_font=”Open Sans|800|||||||” header_font_size=”60px” header_line_height=”1.3em” background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_layout=”dark” max_width=”600px” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|100px||” custom_margin_phone=”|30px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” header_font_size_tablet=”50px” header_font_size_phone=”40px” header_font_size_last_edited=”on|phone” header_line_height_tablet=”” header_line_height_phone=”” header_line_height_last_edited=”on|desktop” global_colors_info=”{}”]

Financiële administratie

Wil je leren wat er komt kijken bij het opzetten en het onderhouden van een goede financiële administratie? Onze specialisten leggen uit hoe de administratie van financiën er doorgaans uitziet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Blog” _builder_version=”4.16″ background_color=”#f6f8fa” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.16″ custom_padding=”||0px|||” locked=”off” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.16″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ header_font=”||||||||” header_2_font=”||||||||” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”Montserrat|700||on|||||” header_4_text_color=”#a2aab2″ header_4_font_size=”15px” header_4_letter_spacing=”2px” header_4_line_height=”1.6em” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_last_edited=”off|desktop” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Kennisartikel financiële administratie

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]Accounting.nl » Kennisbank » Financiële administratie[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Wat is een financiële administratie?

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Een financiële administratie is een verzameling van alle financiële gegevens van een bedrijf of organisatie. Dit omvat alle inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden van het bedrijf.

De financiële administratie wordt gebruikt om de financiële positie van het bedrijf te bepalen en om inzicht te krijgen in de prestaties van het bedrijf. Het is een belangrijk hulpmiddel voor het nemen van beslissingen over de toekomst van het bedrijf en het beheren van de financiële middelen op een efficiënte manier.

De financiële administratie kan worden bijgehouden door een boekhouder of met behulp van boekhoudsoftware.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Starten met een goede financiële administratie

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Als je van plan bent om een financiële administratie op te zetten voor je bedrijf, is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies wilt bereiken met deze administratie. Dit kan helpen om je te focussen op de voornaamste doelen en om te bepalen wat je nodig hebt om deze doelen te bereiken. Het is ook raadzaam om de juiste boekhoudsoftware of boekhouder te kiezen die bij je bedrijf past. Er zijn verschillende opties beschikbaar, dus zorg ervoor dat je goed onderzoek doet en een keuze maakt die het beste bij je bedrijf past.

Voordat je kunt beginnen met het bijhouden van je financiële administratie, heb je alle relevante financiële gegevens nodig, zoals bankafschriften, facturen, loonstroken en belastingformulieren. Maak een lijst van al je inkomsten en uitgaven om een duidelijk overzicht te krijgen van je financiële situatie. Dit kan je helpen om beter inzicht te krijgen in je financiële middelen en om te bepalen hoe je deze het beste kunt beheren.

Zodra je alle financiële gegevens hebt, kun je ze invoeren in je boekhoudsysteem of ze aan je boekhouder geven. Maak regelmatig financiële rapporten om inzicht te krijgen in de prestaties van je bedrijf en om te zien hoe je ervoor staat. Dit kan je helpen om beter te begrijpen wat er goed gaat en wat verbeterd kan worden, zodat je je bedrijf op een efficiënte manier kunt laten groeien.

Tenslotte is het aan te raden om op de hoogte te blijven van relevante wet- en regelgeving, zoals belastingwetten. Als je je financiële administratie op de juiste manier bijhoudt, kun je ervoor zorgen dat je aan alle verplichtingen voldoet en dat je bedrijf op een solide manier kan blijven functioneren. Als je deze stappen volgt, kun je een financiële administratie opzetten die je bedrijf zal helpen groeien en floreren.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Financiele-administratie-starten-stappenplan.jpg” _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” alt=”Financiële administratie starten stappenplan” title_text=”Financiële administratie starten stappenplan” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Hulpmiddelen om jouw administratie op orde te krijgen

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Er zijn verschillende hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je financiële administratie op orde te krijgen. Onderstaand stippen wij 5 van deze hulpmiddelen aan.

Boekhouder
Als je geen tijd of zin hebt om je financiële administratie zelf bij te houden, kun je overwegen om een boekhouder in te huren. Een boekhouder kan je helpen om je financiële administratie op orde te houden en om ervoor te zorgen dat je aan alle verplichtingen voldoet.

Financiële planningstools
Er zijn verschillende tools beschikbaar die je kunt gebruiken om je financiële planning te verbeteren. Dit kan je helpen om beter inzicht te krijgen in je financiële middelen en om te bepalen hoe je deze het beste kunt beheren.

Financiële trainingen
Als je meer wilt leren over hoe je je financiële administratie kunt beheren, kun je overwegen om een financiële training te volgen. Dit kan je helpen om meer kennis op te doen over hoe je je financiële administratie op orde kunt houden en om je financiële vaardigheden te verbeteren.

Financiële adviesbureaus
Als je advies nodig hebt over hoe je je financiële administratie op orde kunt houden, kun je overwegen om een financiële adviesbureau in te schakelen. Zij kunnen je helpen om een financiële strategie te ontwikkelen en om ervoor te zorgen dat je financiële administratie efficiënt en effectief is.

Boekhoudsoftware
Er zijn diverse boekhoudsystemen op de markt die je kunt gebruiken om je financiële administratie bij te houden. Ze bieden vaak een gemakkelijke manier om financiële gegevens in te voeren en om financiële rapporten te genereren.

[/et_pb_text][et_pb_button button_url=”/boekhoudprogrammas-vergelijken/#vergelijker” button_text=”Software vergelijken” _builder_version=”4.19.4″ custom_button=”on” button_text_size=”17px” button_bg_color=”#12eaa6″ button_border_width=”0px” button_border_radius=”0px” button_letter_spacing=”2px” button_font=”Open Sans|700||on|||||” button_icon=”E||divi||400″ background_layout=”dark” custom_margin=”||||true” custom_padding=”16px|32px|16px|32px|true|true” button_letter_spacing_hover=”2px” button_bg_color_hover=”#00e2c4″ locked=”off” global_colors_info=”{}” button_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”2px” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_bg_color__hover_enabled=”on” button_bg_color__hover=”#00e2c4″ button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_button][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Bekende valkuilen van een administratie omtrent financiën

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Er zijn een aantal valkuilen waar je bij het bijhouden van je financiële administratie op kunt letten: het niet op tijd invoeren van financiële gegevens, het niet op tijd betalen van rekeningen, het niet op tijd aanleveren van belastingaangiften en het niet op tijd opmaken van financiële rapporten.

Als je deze valkuilen vermijdt, kun je ervoor zorgen dat je financiële administratie op orde is en dat je bedrijf efficiënt en effectief kan functioneren. Het is ook belangrijk om te onthouden dat het goed is om regelmatig te controleren of je financiële administratie op orde is en om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van relevante wet- en regelgeving, zoals belastingwetten.

Als je deze stappen volgt, kun je voorkomen dat je financiële administratie uit de hand loopt en kun je ervoor zorgen dat je bedrijf op een solide manier kan blijven functioneren.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Online financiële administratie voordelen

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Het bijhouden van je financiële administratie online kent diverse voordelen. We benoemen er een aantal: Het is gemakkelijk te gebruiken, het is overal beschikbaar, het is efficiënt en het kan geld besparen.

Omdat je online kunt inloggen op je financiële administratie, kun je deze op elk moment en vanaf elke locatie bekijken. Dit is handig als je op reis bent of als je geen toegang hebt tot een computer op kantoor.

Bovendien kan het bijhouden van je financiële administratie online efficiënter zijn, omdat je niet hoeft te wachten tot je op kantoor bent om financiële gegevens in te voeren of financiële rapporten te maken.

Ten slotte kan het bijhouden van je financiële administratie online geld besparen, omdat je geen boekhouder hoeft in te huren of professionele boekhoudsoftware hoeft te kopen.

Als je deze voordelen in acht neemt, kan het bijhouden van je financiële administratie online een slimme keuze zijn voor je bedrijf.

[/et_pb_text][et_pb_image src=”https://accounting.nl/wp-content/uploads/2023/01/Voordelen-online-administratie-financien.jpg” _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” alt=”Voordelen online administratie financiën” title_text=”Voordelen online administratie financiën” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ text_font=”Montserrat|300|||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” header_font=”||||||||” header_2_font=”Montserrat|800|||||||” header_2_font_size=”30px” header_2_line_height=”1.5em” header_3_font=”||||||||” header_4_font=”||||||||” max_width=”600px” max_width_tablet=”700px” max_width_phone=”700px” max_width_last_edited=”off|desktop” custom_margin=”|||” custom_margin_tablet=”|0px||” custom_margin_phone=”|0px||” custom_margin_last_edited=”off|desktop” custom_padding=”20px|||” header_2_font_size_tablet=”30px” header_2_font_size_phone=”20px” header_2_font_size_last_edited=”on|phone” border_color_all=”#12eaa6″ border_width_top=”2px” locked=”off” global_colors_info=”{}”]

Administratie financiën uitbesteden

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.19.4″ _module_preset=”default” text_font_size=”17px” custom_margin=”-20px||30px||false|false” custom_margin_tablet=”-20px||30px||false|false” custom_margin_phone=”-30px||||false|false” custom_margin_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”]

Je vraagt je misschien af waarom het lonend kan zijn om jouw financiële administratie uit te besteden. Welnu, het kan je tijd besparen, het kan je helpen om beter inzicht te krijgen in je financiële situatie en het kan ervoor zorgen dat je aan alle verplichtingen voldoet.

Als je je financiële administratie uitbesteedt, hoef je alsmede zelf geen tijd te steken in het bijhouden van je financiële gegevens en het maken van financiële rapporten. Dit kan je tijd besparen, zodat je je kunt concentreren op andere belangrijke taken binnen je bedrijf.

Tevens kan een professionele boekhouder je helpen om beter inzicht te krijgen in je financiële situatie en om te bepalen hoe je je financiële middelen het beste kunt beheren

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]