Britse accountantstarieven stijgen met 75 procent

Ondernemen
1 Min Read

De gemiddelde kosten van een audit voor een beursgenoteerde onderneming in het Verenigd Koninkrijk zijn gestegen van £397.000 in 2017/2018 naar £694.000 in 2022/2023. Dit is de uitkomst van een onderzoek van de Quoted Companies Alliance, die kleine en middelgrote ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt.

De QCA zei in haar rapport dat de stijging van 75 procent werd veroorzaakt door een gebrek aan concurrentie op de Britse auditmarkt, extra vereisten voor financiële verslaglegging en auditstandaarden, en accountantskantoren die de winstgevendheid van hun audittak willen vergroten.

James Ashton van de QCA zegt tegen de Financial Times “het aanzienlijk is moeilijker dan voorheen om interesse te wekken voor een concurrerende audit aanbesteding”. Slechts vier kantoren – Deloitte, EY, KPMG en PwC – controleren de boeken van 98 bedrijven in de blue-chip FTSE 100 en 84 procent van de mid-cap FTSE 250. De Big4 heeft zich volgens QCA teruggetrokken uit het aannemen van werk van kleinere beursfondsen, waardoor deze bedrijven minder opties hebben bij het zoeken naar een externe accountant.

 

 

 

TAGGED: , ,
Share This Article