BDO en Mazars weer op de vingers getikt door Britse toezichthouder

Nieuws Regelgeving
2 Min Read

De Britse accounting toezichthouder heeft BDO en Forvis Mazars bekritiseerd vanwege tekortkomingen in hun audits voor het vierde jaar op rij en dreigde “strengere maatregelen” te nemen als er geen verbetering optreedt.

In zijn jaarlijkse evaluatie van auditkwaliteit, meldde de Financial Reporting Council (FRC) dat de kloof tussen de Big Four — Deloitte, EY, KPMG en PwC — en de middelgrote firma’s was vergroot.

“Teleurstellend genoeg blijft de prestatie van BDO en Forvis Mazars ver onder onze verwachtingen,” zei Sarah Rapson, uitvoerend directeur toezicht bij de FRC tegen de FT. “Beide firma’s zijn strategisch belangrijk voor de Britse auditmarkt en de bredere economie, dus het is essentieel dat zij hun verbeterplannen uitvoeren.”

De toezichthouder zei dat het “intensievere supervisie” zou blijven toepassen en voegde eraan toe: “We kunnen strengere maatregelen nemen, waaronder het gebruik van onze registratiebevoegdheden voor auditors van openbare belang entiteiten (PIE), als we in 2025 geen verbeteringen zien.”

De FRC heeft de bevoegdheid om firma’s te verbieden PIE’s — beursgenoteerde bedrijven, banken en verzekeraars — te auditen, wat als een “nucleaire optie” wordt beschouwd, aldus Rapson. Ze kan ook minder strenge maatregelen nemen, zoals het verplicht vragen van toestemming van de toezichthouder voordat nieuwe klanten worden aangenomen.

TAGGED: , ,
Share This Article