Anti-ESG-fondsmanager Strive lanceert nieuwe ETF’s

ESG
2 Min Read

Strive Asset Management, een Amerikaanse fondsbeheerder heeft afgelopen jaar twee nieuwe ETF’s gelanceerd voor vastrentende beleggingen. De Strive Enhanced Income Short Maturity ETF (BUXX) en de Strive Total Return Bond ETF (STXT) bieden beleggers blootstelling aan de vastrentende markten, maar met een focus op winstmaximalisatie in plaats van ESG-criteria.

BUXX is een ultrakorte termijn obligatiefonds met een looptijd van één jaar of minder. STXT is een totaalrendement obligatiefonds met een looptijd van meer dan één jaar. De lancering van de twee nieuwe ETF’s is een uitbreiding van het aanbod van Strive Asset Management. Het fondsbeheerder biedt al twee aandelen-ETF’s aan, de Strive U.S. Energy ETF (DRLL) en de Strive 500 ETF (STRV).

Strive Asset Management werd in 2022 opgericht door Vivek Ramaswamy, een voormalig hedgefondsmanager die kritiek heeft op de ESG-beweging. Ramaswamy stelt dat ESG-criteria beleggers beperken in hun zoektocht naar rendement en dat ze leiden tot een minder efficiënte markt. De lancering van de twee nieuwe ETF’s is een signaal dat de anti-ESG-beweging aan populariteit wint. Steeds meer beleggers zijn op zoek naar fondsen die niet worden gehinderd door ESG-criteria. In februari 2023 kondigde Ramaswamy zijn kandidatuur aan voor de nominatie van de Republikeinse Partij bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

Share This Article