AFM wint tuchtklacht tegen accountant van Windhorst

Schandalen
1 Min Read

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een tuchtklacht gewonnen die zij tegen een accountant van FSV Accountants had ingediend. De accountant had over boekjaar 2018 een controleverklaring in het maatschappelijk verkeer bracht waarop uiteindelijk niet kon worden vertrouwd. Het controledossier was nagenoeg leeg ondanks de vele ‘red flags’ die duidden op risico’s rondom fraude, integriteit en continuïteit. De klacht is op alle onderdelen gegrond verklaard door de Accountantskamer.

Daarbij ging het om de jaarrekeningcontrole over 2018 van het in Amsterdam gevestigde Tennor Holding, waarvoor de accountant een goedkeurende verklaring verstrekte. Tennor was de holding van de bekende of beruchte Duitse zakenman Lars Windhorst. Windhorst was onder andere voormalig eigenaar van de Duitse voetbalclub Hertha BSC. Tennor Holding had in die periode als groepshoofd miljarden aan obligaties uitstaan en diverse beursgenoteerde (illiquide) investeringen.

Zowel de accountant als het accountantsbureau FSV hadden hun bevoegdheid voor accountantscontroles reeds ingeleverd. De Accountantskamer schorste de accountant voor een periode twee jaar.

 

 

 

Share This Article