Opnieuw private equity overname in accountancy

Ondernemen
1 Min Read

Het van oorsprong Zweedse private equity concern IK Partners heeft de meerderheid verkregen van Qconcepts.  Qconcepts is een middelgroot accountantskantoor dat in 2009 opgericht door vier voormalige PwC-medewerkers.  Qconceptsheeft zijn hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch. Het  accountantskantoor behoord naar eigen zeggen tot de top 20 kantoren in Nederland en heeft 140 medewerkers van het bedrijf werken vanuit zeven kantoren, waarvan één buitenlandse in Malaga.

IK Parners is een grote private equity investeerder met een belegd vermogen van circa 14 miljard euro.  Als reden noemt IK onder meer het benutten van het toegenomen marktpotentieel door verplichte ESG-audits voor grote private ondernemingen. De investering komt in het IK Small III fonds. IK heeft diverse investeringen in Nederland. Dit jaar werden ook al het Nederlandse  Yellow Hive en Kooi gekocht.

De acquisitie is de volgende in de rij van private equity overnames in Nederland. Hoewel de AFM zeer negatief was over de intrede van private equity in de accountancywereld, gaan de overnames ondertussen gewoon door. Hoeveel IK Partners voor Qconcepts betaald heeft is niet bekendgemaakt.

Share This Article