Newtone: nieuwe naam voor PE-accountantskantoor

Nieuws
2 Min Read

Dankzij de private equity investeerder Avedon Capital Partner was er al een combinatie van  Koenen en Co, HLB Witlox Van den Boomen en PKF Wallast ontstaan. Maar nu gaan ze ook onder één naam verder naar Newtone accountants. Met ruim 1.100 medewerkers vanuit 13 vestigingen in de economische groeiregio’s van Zuid- en West-Nederland, ontstaat een top 10 accountantskantoor in Nederland.

Avedon Capital is de voortzetting van de investeringstak van de NIBC en investeert in middelgrote bedrijven in de Benelux en het Duitstalige gebied. Avedon richt zich op bedrijven in vier sectoren: i) business services, ii) software & technology, iii) smart industries en iv) consumer & health.  Het vierde fonds van Avedon haalde in 2021 een 600 miljoen euro op.

De Nederlandse accountancysector heeft de laatste jaren een significante toename gezien in investeringen vanuit private equity firma’s. Zo heeft Waterland recent het accountantskantoor De Jong&Laan gekocht en zijn ook andere private equity bedrijven actief aan het kopen. Toezichthouder AFM is minder positief over deze ontwikkeling. Met private-equity-investeringen worden nieuwe commerciële prikkels geïntroduceerd in de sector, die kunnen leiden tot de druk om snel te groeien en winstgevender te worden. Kwaliteit wettelijke controle kan onder druk komen staan door commerciële prikkels, aldus AFM.

 

 

 

 

TAGGED: ,
Share This Article