Wirecard-rechtszaken tegen EY stapelen zich op

Schandalen
1 Min Read

Het aantal rechtszaken dat bij de regionale rechtbank van München is aangespannen in verband met het boekhoudschandaal bij de voormalige DAX-groep Wirecard is in 2023 bijna verdubbeld. Daarmee zijn er  ruim 4.300 civiele procedures met betrekking tot het Wirecard-complex zijn aangespannen, aldus de Duitse krant Handelsblatt.

Verreweg de meeste rechtszaken concentreren zich op de rol van EY in het Wirecard schandaal. EY was de accountant van Wirecard voor ruim tien jaar en keurde de jaarrekening tot en met 2018 zonder voorbehoud goed. Pas vlak voor het faillissement in 2020 werd de goedkeuring over 2019 geweigerd door EY.

Een van de zaken is die van de Duitse vereniging voor effectenbezitters (DSW). Deze claimt namens van ruim 13.000 institutionele en particuliere beleggers voor een totaalbedrag van 700 miljoen euro. Ook de curator van Wirecard, Michael Jaffé, heeft een aantal claims lopen, waaronder een van 1,5 miljard euro jegens EY. Het zal echter waarschijnlijk nog jaren duren voordat het monsterproces is afgerond.

 

 

TAGGED: ,
Share This Article