Vertrokken KPMG topman nu ook geen partner meer

Schandalen
1 Min Read

Een half jaar na opstappen van Marc Hogeboom als bestuurder van KPMG na de fraude met verplichte accountancy-examens, blijkt hij sinds 1 januari jl ook geen partner meer te zijn van KPGM. Deze stap onderstreept opnieuw de verstrekkende gevolgen van examenfraude voor vooraanstaande figuren in de accountancywereld.

Hogeboom was al in juli 2023 afgetreden als hoogste leidinggevende van de accountantstak vanwege de resultaten van het eerste interne onderzoek, waaruit bleek dat er daadwerkelijk fraude had plaatsgevonden. Hij bleef echter wel aan als accountant en partner. Destijds erkende Hogeboom dat hij ‘meer aandacht had moeten besteden aan signalen’ die wezen op het delen van antwoorden door deelnemers aan verplichte examens.

Het interne forensisch onderzoek naar examenfraude door KPMG is nog altijd niet afgerond. Op basis van de onderzoeksresultaten is besloten dat Marc Hogeboom, voormalig Head of Assurance en partner, per 1 januari 2024 is teruggetreden als partner, zo bevestigde KPMG desgevraagd.

TAGGED: ,
Share This Article