KPMG schikt inzake Imtech

Schandalen
1 Min Read

KPMG en de verzekeraars betalen samen 40 miljoen euro aan de curatoren van Royal Imtech N.V.  Het faillissement van het beursgenoteerde Imtech-concern in augustus 2015 vormt één van de grootste faillissementen van Nederland. KPMG was jarenlang accountant van Imtech. Imtech was een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ongeveer 22.000 werknemers realiseerde Imtech een omzet van circa € 4 miljard per jaar.

De accountant zelf en de desbetreffende OKB’er van KPMG kregen al eerder een berisping van zowel de Accountantskamer als het College van Beroep voor het bedrijfsleven.  De rechter oordeelde onder andere dat de accountant  onvoldoende controlewerkzaamheden verricht waardoor in de toelichting van de jaarrekening een mededeling stond die onjuist en misleidend was.

Hoeveel KPMG precies heeft betaalt is niet bekend gemaakt.  Curatoren verwachten dat dit najaar alle preferente schuldeisers volledig kunnen worden betaald. Ook de concurrente schuldeisers kunnen een substantiële uitkering ontvangen.

TAGGED:
Share This Article