Bekende en betaalbare boekhoud software overzicht

Boekhouden
6 Min Read

Door de jaren heen is er heel wat boekhoud software op de markt verschenen. De introductie van heel wat nieuwe software heeft er in de praktijk voor gezorgd dat ook de prijzen tegenwoordig (gelukkig maar) niet meer zijn wat ze in het verleden waren. Toen was het absoluut noodzakelijk om een significant budget te voorzien wanneer je gebruik wenste te maken van kwalitatieve boekhoud software.

Tegenwoordig is dat dus gelukkig niet langer het geval, in tegendeel. Op deze pagina hebben we in ieder geval een mooi overzicht geplaatst van bekende evenals betaalbare boekhoud software.

1.) e-Boekhouden.nl

Goedkope boekhoudsoftware
Overzicht van goedkope en betaalbare boekhoudsoftware

In het bijzonder voor starters geldt dat ze vaak de kosten van hun boekhoudprogramma zoveel mogelijk binnen de perken moeten zien te houden.

Wat zou je ervan denken mochten we je vertellen dat je jouw boekhouding tijdelijk helemaal gratis kan doen? Speciaal voor starters biedt e-Boekhouden.nl de mogelijkheid aan om gedurende een termijn van maar liefst 15 maanden geheel gratis gebruik te maken van haar software.

Voor zzp’ers geldt bovendien dat ze doorgaans voldoende hebben aan het Basis Pakket dat door e-Boekhouden.nl wordt aangeboden. Wil je graag onbeperkt gebruik kunnen maken van de mogelijkheden van de e-Boekhouden.nl software? Dan kan dat voor een bescheiden kostprijs van op moment van schrijven 14,50 euro per maand.

2.) Silvasoft

Wanneer de prijs ook voor jou één van de meest doorslaggevende factoren is zou je er ook prima voor kunnen kiezen om te kijken in de richting van het boekhoudprogramma van Silvasoft. Sinds jaar en dag staat deze software dan ook bekend als één van de meest uitgebreide opties binnen de beperkte prijsklasse waarover ze beschikt.

Bovendien biedt de software niet alleen ondersteuning voor Nederlandse, maar ook voor Belgische bedrijven. De uitgebreide functionaliteiten van deze software bestaan onder meer uit:

  • Een scan-en-herken functie
  • Een bankenkoppeling
  • Automatische verwerking van transacties

De vele geautomatiseerde functionaliteiten waar de Silvasoft software over beschikt maakt het boekhouden in de praktijk een behoorlijk stuk eenvoudiger. Dit terwijl je bovendien toch gewoon kan blijven rekenen op een zeer bescheiden prijskaartje.

3.) AFAS

Ontzettend veel bedrijven hebben er door de jaren heen voor gekozen om gebruik te maken van de zogenaamde AFAS software. Toegegeven, de kosten voor deze software liggen een stukje hoger in vergelijking met menig aantal alternatieven, maar je krijgt er ontzettend veel voor in de plaats.

Door gebruik te maken van de programma’s van AFAS is het namelijk mogelijk om al je bedrijfsprocessen te beheren door middel van één enkel pakket. Denk hierbij concreet aan:

  • Boekhouden
  • Factureren
  • Salarisadministratie
  • Projectbeheer

De AFAS software staat er verder om bekend ontzettend schaalbaar te zijn. Ze groeit dan ook mee met jouw onderneming en bovendien is de prijs nagenoeg volledig gebaseerd op de functionaliteiten die je graag ter beschikking zou willen hebben. Dit houdt de software voor iedereen betaalbaar.

4.) Exact

Exact is sinds jaar en dag één van de bekendste boekhoudprogramma’s van Nederland. Deze software heeft een iets hogere prijs en start vanaf 42 euro per maand. In totaal is het mogelijk om een keuze te maken uit vier verschillende pakketten of abonnementen.

Bovendien staat Exact erom bekend vrij flexibel te zijn. Zo zijn er standaard slechts vijf verkoopfacturen per maand inbegrepen in het standaard pakket, maar is dit aantal tegen een meerprijs uit te breiden. Alle boekhoudprogramma’s van Exact zijn volledig gratis uit te proberen.

5.) DigiBTW

DigiBTW wordt voorgesteld als zowat de meest optimale boekhoudsoftware op de Nederlandse markt voor zzp’ers. Voor dit boekhoudprogramma geldt dan ook dat ze erg intuïtief is. Zelfs het opzetten van de eerste boekhouding verloopt bijzonder eenvoudig.

Werk je net als zoveel andere zzp’ers ook voornamelijk met een uurloon? In dat geval is het in DigiBTW zeer eenvoudig mogelijk om je uren bij te houden. Vervolgens kan je aan het einde van het project met één druk op de knop factureren aan de klant.

Ook voor aanverwante kosten geldt dat ze eenvoudig te verwerken zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorrijkosten. Je zou er eventueel zelfs voor kunnen kiezen om onderweg aan je boekhouding te werken. DigiBTW heeft immers ook een mobiele applicatie.

6.) Gravita

Gravita is in tegenstelling tot de meeste andere populaire boekhoudprogramma’s op de markt een offline programma. Dit betekent dat je niet persé behoefte hebt aan internet om te kunnen boekhouden. Je betaalt voor deze software éénmalig de aankoopprijs van 149 euro.

Verder hoef je geen rekening te houden met (extra) maandelijkse of jaarlijkse kosten. Voor deze boekhoudsoftware geldt ook dat ze werkt op verschillende besturingssystemen. Ze is dan ook niet alleen te gebruiken op Windowssystemen, maar ook op Apple en Linux systemen.

Als gebruiker van Gravita ontvang je alle updates die worden gelanceerd helemaal gratis. Als je op zoek bent naar offline boekhoudsoftware kan de keuze voor Gravita in ieder geval al vrij snel zijn gemaakt.

Share This Article