Beruchte hacker lekt Deloitte data

Nieuws Schandalen
1 Min Read

De beruchte hacker IntelBroker heeft op  BreachForums de verantwoordelijkheid opgeëist voor een recent datalek bij Deloitte.  IntelBroker staat bekend om het verspreiden van gevoelige informatie van prominente organisaties. Eerdere slachtoffers van deze groep zijn onder andere AT&T, Apple en AMD. Voor Deloitte is het extra gevoelig omdat zij enerzijds gebruik maakt van vertrouwelijke informatie van klanten en anderszijds zelf adviseert op het gebied van databeveiliging.

IntelBroker blijkt toegang heeft gekregen tot een database van Deloitte en deze vervolgens heeft gelekt. Het gelekte materiaal omvat onder andere e-mailadressen, interne instellingen en communicatie tussen gebruikers van het intranet van Deloitte. Op basis van de screendump gaat het om circa 150 Gigabyte aan intern materiaal.

IntelBroker heeft een reputatie opgebouwd als een serieuze bedreiging in de wereld van cyberaanvallen, mede door eerdere datalekken bij grote bedrijven. Zo lekte IntelBroker in juli een groot deel van de database van AT&T, waarbij klantgegevens en interne informatie openbaar werden gemaakt. Deze aanvallen tonen aan dat zelfs de meest beveiligde bedrijven kwetsbaar zijn voor hun geavanceerde tactieken.

TAGGED: ,
Share This Article