Moeder schrijft emotionele brief na overlijden dochter door overwerk bij EY

Nieuws Schandalen
3 Min Read

Een verdrietige gebeurtenis heeft wereldwijd de aandacht getrokken nadat de moeder van de 26-jarige Anna Sebastian Perayil een hartverscheurende brief schreef aan EY India, waarin ze het bedrijf verantwoordelijk houdt voor het overlijden van haar dochter. Anna was een jonge en talentvolle accountant die op 20 juli plotseling overleed. Haar moeder, Anita Augustine, beschuldigt EY van een ongezonde werkcultuur die bijdroeg aan de tragische dood van haar dochter.

Anna had volgens haar moeder moeite om grenzen te stellen en werd overspoeld door een enorme werkdruk. In de brief beschrijft de moeder hoe haar dochter vaak uitgeput thuiskwam, soms zelfs zonder haar kleren te verwisselen voordat ze in bed viel. Ondanks haar harde werk en vastberadenheid om te leren en zich verder te ontwikkelen, werd de druk te veel voor haar.

De moeder schrijft: “Anna kwam vaak terug naar haar kamer, uitgeput en soms instortend op haar bed zonder zich om te kleden, om vervolgens weer berichten te ontvangen met de vraag om meer rapporten te maken. Ze deed haar uiterste best om aan de deadlines te voldoen, maar de overweldigende werkdruk bleek zelfs voor haar te veel.”

Wat voor de familie van Anna extra pijnlijk was, is dat niemand van EY aanwezig was bij haar begrafenis. Haar moeder noemde dit een teken van het gebrek aan empathie en betrokkenheid van het bedrijf. “Anna’s dood zou een wake-up call moeten zijn voor EY. Het is tijd om na te denken over de werkcultuur binnen de organisatie en stappen te ondernemen om de gezondheid en het welzijn van werknemers voorop te stellen,” schrijft Anita.

De brief eindigt met de hoop dat Anna’s tragische verhaal kan leiden tot veranderingen in de werkomstandigheden, zodat andere families niet hetzelfde leed hoeven door te maken. “Mijn Anna is niet meer bij ons, maar haar verhaal kan nog steeds een verschil maken,” besluit de emotionele moeder. Deze brief heeft wereldwijd de discussie aangewakkerd over de vaak ongezonde werkcultuur in grote bedrijven en de enorme druk die op jonge professionals wordt gelegd.

TAGGED:
Share This Article