Deloitte Nederland groeit naar een omzet van bijna 1,4 miljard euro

Nieuws Ondernemen
2 Min Read

In het boekjaar 2023/2024 is de omzet van Deloitte Nederland met 2,5 procent gestegen naar bijna 1,4 miljard euro. Dit blijkt uit het jaarverslag van Deloitte. Ondanks een daling van de omzet in de adviespraktijk met drie procent, kende Deloitte een groei in de divisies Audit en Assurance (plus negen procent), Risk Advisory en Tax & Legal. De winst bleef stabiel dankzij een kostenreductieprogramma, met een operationeel resultaat van 175 miljoen euro. Er werd 159 miljoen euro uitgekeerd aan 283 partners.

Een belangrijk thema in het jaarverslag is het lopende onderzoek naar examenfraude, wat door Deloitte wordt aangeduid als een kwestie van ‘leercultuur’. Dit onderzoek, gestart op verzoek van toezichthouder AFM in december 2022, richt zich op het delen van antwoorden tijdens verplichte leeractiviteiten.  De voorlopige bevindingen wijzen op misstanden binnen Deloitte, en de afronding van het onderzoek wordt een prioriteit in het volgende boekjaar.

Het onderzoek naar de examenfraude heeft aanzienlijke tijd en middelen gevergd, wat van invloed is geweest op de financiële prestaties van het kantoor. Deloitte heeft hiervoor een voorziening opgenomen, maar geeft geen verdere details. Het onderzoek wordt nauwlettend gevolgd door de raad van commissarissen en wordt gemonitord door zowel de Nederlandse AFM als de Amerikaanse PCAOB. Rob Bergmans trad terug in verband met de examenfraudekwestie en werd opgevolgd door Harvey Christophers als Chief Quality & People Officer (CQPO). Christophers trad echter in augustus 2024 terug vanwege zijn pensionering, en de zoektocht naar een opvolger is nog gaande.

 

TAGGED:
Share This Article